Kristityt lukevat runsaasti hengellistä kirjallisuutta Raamatun ohella. Jaa kokemuksesi mielestäsi hyvästä kirjasta. Hyvä arvostelu saattaa johtaa toisenkin tutustumaan mielikirjaasi.


Arviointia E.G. Whiten kirjasta "Lunastuksen historia" 


Tiiliskivellä on yhtä suuri painoarvo kuin paksulla kirjaniteellä, jonka sivujen välistä puhaltaa Pyhä Henki. Ellen White profeetallisena "näkijänä" ei sokeudu, vaikka hennon naisen kätösen tiiliskivi putoaisi suoraan omaan kalloon. Kuin helppolukuinen valtava kivitaulu, jossa kymmenen käskyä sulassa sovussa jalkautuvat hanakasti tukevalle pohjalle hengelliselle kalliolle näyttämään pienisilmäisille, synninsokaisemille ihmispoloisille kaidan, paljon lupauksia sisältävän rakkaan Jumalamme tien kulkemista: toinen kuolema ei kohtaa niitä, jotka valitsevat kahdesta talosta sen pienemmän , joka on rakennettu  kunnon kalliolle.

Alusta ei petä eikä vajoa syvyyksiin. Näin seisovat Jumalan käskyt hanakasti pystyssä tukevalle pohjalle rakennetussa hengellisessä seurakuntakodissa. Niin on sanan voima vankkumattomasti kiinni itse laastissa. Ellen White  - profeetallinen sanan rakentajamestari - on luonut tarpeeksi tukevan ja painavan perustan Raamatun jalustalle, jota Pyhän Hengen tuulahdukset pitävät pystyssä joka säällä. Rajuilmalla Jeesuksen pelastusrengas on jokaisen saatavilla. 

Kylvetyt ajatuksensiemenet herättävät jumalallista voimaa ja sadonkorjuun huuma kätkeytyy "kivihelmeen", jonka päällä lukee Jeesus Kristus. Vihreä sammalpinta raikkaiden sateiden osuessa kylvettyyn oranssinväriseen suorakaiteen muotoiseen kirjaintauluun tuo mieleen keto-orvokkien paljouden ja väriloiston Pyhän Jumalan sanan moninaisuudessa.

Hannele Parviainen Oulussa 30.4.2017